per què és tan important aquest projecte?

L’Escola Pepa Colomer, des de la seva creació el curs 2014-15, implementa un projecte artístic amb l’objectiu d’oferir una educació integral als seus infants. Aquest projecte fa que l’alumnat pugui experimentar i despertar la seva capacitat creativa a partir dels diferents llenguatges: musical, corporal, plàstic, visual i escènic.

La nostra orquestra ENTRECORDES de Cicle Mitjà participa enguany en una sèrie de concerts a L’Auditori de Barcelona al costat de l’OBC, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i  Nacional de Catalunya, en el marc del projecte d’Apropa Cultura ET TOCA A TU. Aquesta serà una experiència inolvidable per al nostre alumnat, que de ben segur recordaran tota la vida!

L’obra “Gall de Foc”, de la compositora Mariona Vila, s’estrenarà els dies 29, 30 i 31 de març de 2019 i està inspirada en els ritmes i melodies del nostre repertori i també en l’obra L’Ocell de foc d’I. Stravinski, la qual s’interpretarà en el repertori dels concerts d’aquest cap de setmana.

El Gall de foc ha estat la metàfora que hem fet servir aquest any per simbolitzar el procés de transformació que ha sofert l’escola Pepa Colomer al llarg d’aquests cinc anys de vida, en els quals s’ha passat d’una estigmatització a un reconeixement que posa en valor la feina feta. “TranformART, la màgia de transformar” ha estat l’eix transversal a partir del qual s’ha generat un projecte transdisciplinari basat en la força del canvi a través de l’Art i la Cultura.

La transformació ha començat en el fet que aquesta peça d’imatgeria festiva no és una bèstia de foc, sinó que ha sabut transformar la seva ira renaixent de les cendres i transformant la tristesa en consol, la ràbia en alegria i la por en emoció. Per això, enlloc de foc llençarà somriures, i qui sap si potser també confetti de colors!

Reforcem la identitat del centre en el nostre territori

El muntatge i estrena d’aquesta obra, dedicada especialment a la nostra escola, ens ha ofert una oportunitat excepcional per crear el nostre bestiari aprofitant la simbologia del gall, tan característica de la ciutat del Prat de Llobregat, ja que el gall Potablava és una raça autòctona molt especial que s’ha convertit en tot un símbol identitari per a la població pratenca.

Aquest projecte ens ha ajudat també a enfortir vincles i crear sinèrgies entre els membres de la comunitat educativa (alumnat, famílies, voluntariat, professorat, artistes, equipaments cívics, entitats de cultura popular…), que han estat implicats en la seva creació i elaboració o han fet servir el gall com a motor d’inspiració per a les seves propostes educatives.

El projecte IntersECCions de l’Ajuntament del Prat, el programa MUS-E de la Fundació Yehudi Menuhin i el projecte de Laboratoris artístics de l’escola Pepa Colomer han estat alguns dels projectes on el Gall de foc ha estat la idea força que ens ha unit i ens ha ajudat a desenvolupar múltiples activitats, com ara crear una coreografia, escriure cooperativament la seva llegenda, imaginar el seu hàbitat fantàstic a l’espai de llum, construir un foc simbòlic i parlar de rituals col·lectius,  treballar a partir dels seus colors o descobrir les emocions que transmet la seva música.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s