voleu saber com hem contruït la bèstia gall de foc?

Per procedir a la construcció del Gall de Foc s’ha comptat amb un equip impulsor constituït per Nieves Delgado i Julieta Romero, mares de l’escola, i l’artista Edith Lasierra, de la cooperativa COOPGROS del Prat de Llobregat, experta en imatgeria festiva i dissenyadora de projectes escolars.

Abans d’iniciar el procés es va crear una estructura 3D per tenir-la com a maqueta de l’esquelet. Els nens guanyadors dels dissenys van confeccionar també un prototip en miniatura amb ajuda de paper d’alumini i pasta de modelatge.

3

Així s’han fet el prototip i l’esquelet!

Un cop fet a escala es va procedir a la construcció definitiva del Gall de Foc.

La construcció, a l’igual que totes les fases del projecte, s’ha fet també de forma participativa. Ha estat un procés llarg, tot plegat uns set mesos, i hem vetllat perquè es respecti al màxim el disseny original.

S’ha construït amb una estructura que el faci portable, per la qual cosa s’han afegit rodes per facilitar el seu moviment i poder-lo fer ballar a les festes i cercaviles del poble.

També hem volgut que sigui perdurable i resistent, per això hem utilitzat materials com el cartró-pedra i la cua de conill com a base del cos.

No podíem tampoc deixar de pensar en potenciar la creativitat tot fent un ús responsable de materials, per tant, hem aprofitat lones reciclades, tubs, recipients, xarxes i robes per als complements, que s’han reconvertit en elements de disseny personalitzat, com ara les plomes, les ales, la cua o els auriculars.

Gràcies a l’alumnat, al professorat i a les famílies voluntàries, amb les quals el nostre Gall de Foc ha anat cobrant forma i vida dia rere dia!

5

L’alumnat de 3r van fer una entrevista a la tallerista Edith Lasierra que podeu veure i escoltar als següents codis QR:

4

Podeu trobar més fotos del procés de construcció aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s