Entrevista a Sònia Gainza i Violant Olivares

Entrevista realitzada per Míriam Luna

Com va néixer el projecte?
Et toca a tu ja fa 8 anys que existeix. Neix des de l’experiència de l’Apropa Cultura, i per tant de l’Auditori de rebre com públic, persones amb situació de vulnerabilitat, i de voler per un mas més enllà. No com a públic, sinó com a protagonista, o sigui a l’escenari. Es a dir un pas més de la butaca. Oferir participació, i per tant transformació a partir de la participació i la dignitat d’un escenari i un concert compartir amb l’OBC, a l’Auditori i des de fa 2 anys dins la programació regular de l’Auditori.

Quins són els objectius principals del projecte?
*Donar visibilitat a projectes que ja existeixen i que treballen amb la música com a eina d’inclusió social, i per tant afavorir la seva sostenibilitat i continuïtat en el futur.
*Que serveixi per donar un pas més des del punt de vista artístic, ja sigui a partir de la formació de formadors, com d’exposar als participants a nous reptes musicals que s’hagin de superar.
*Donar participació al màxim de persones i famílies, trobant les estràtegies que siguin necessàries (la veu, la composició de la lletra, ……)
*Millorar la cohesió entre participants a partir de la importància que te el treball en conjunt per un objectiu comú.
*Millorar la vinculació i implicació dels participants amb la música i el seu gaudi
*Donar l’oportunitat als musics de l’OBC de conèixer i compartir aquests projectes i per tant dels beneficis de la música i les seves possibilitats.

Amb quina fundació esteu vinculats o heu treballat per dur a terme el projecte?
Hem treballat des de l’Auditori i amb l’escola pepa Colomer, la Violant Olivares, persona clau per haver triat aquest projecte, doncs necessitem algú implicat, professional, amb experiència. També hem treballat amb l’Escola d’Arts en Viu de l’Ajuntament del Prat per al muntatge musical, amb la Fundació Yehudi Menuhin per la part coreogràfica, els mitjans de comunicació del Prat (ràdio i televisió) per la difusió i amb la cooperativa Coopgros per a la construcció de la figura d’imatgeria festiva. A banda d’aquests lligams cooperatius, ens han cedit espais d’assaig i d’exposicions els equipaments del barri (centre cívic Sant Jordi-Ribera Baixa i Equipament cívic Delta de St Cosme).
També hi han participat famílies i equip de menjador.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s